GRATIS GUIDE: Hva du trenger å vite for å gjøre deg klar til lederrollen!

Hvorfor det ikke er vanlig å ha noen form for opplæring, trening og støtte når vi som arbeidsgivere ansetter helt nye førstegangsledere? Det lurer jeg på :-)

Vi bruker mye penger på lederutvikling av eksisterende ledere, en million industri bare i Norge. men altså ikke så vanlig å trene opp førstegangsledere. Gjennom året har jeg snakket med mange og jobbet mye med å finne de viktigste tema du bør forberede deg på slik at du slipper de store overaskelsene. Rett og slett hva jeg og mange med meg i ettertid skulle ønske noen hadde lært oss før vi gikk inn i en lederjobb.

Du skal inn i et nytt yrke og det kjennes ofte som et identitskifte - du går fra å være arbeidstaker til å bli arbeidsgiver. Du skal kanskje lede tidligere kollegaer og venner, da gjelder det å snakke sammen og ha en god forventningsavaklaring Mange vil mene noe om hva du gjør og hvordan du gjør det og hva du sier. Det stilles rett og slett andre krav og forventninger til deg,

Tilegn deg godt med kunnskap om mennesker, vi er så forskjellig og trenger å bli møtt av lederen vår akkurat der vi er. Det blir din oppgave å utvikle og støtte menneskene til å oppnå resultater sammen med deg. Alt dette og mer til finner du i denne guiden!

Last ned din guide til FØRSTEGANGSLEDELSE

Oppgaver og ansvar

Om tøffe prioriteringer, planlegging og daglige utfordringer. 

Forventninger

Å ta på seg en lederrolle betyr at det automatisk stilles andre krav og forventinger til deg.

Kontekst

Det er stor forskjell på en ny og en "gammel" bedrift. Om bedriften ligger i en by eller bygd!

Menneskene

Forstå mer om hva som skal til for at mennesker er motivert og engasjert i jobben sin!

HENT DIN GRATIS GUIDE
Close

Skriv inn hvor du ønsker jeg skal sende guiden!