Dine ansatte er ikke tankelesere!

 

Som leder kan du påvirke relasjonene til menneskene rundt deg. Ikke gjør det til en gjettelek!

Ta deg tid til å dele noen av de viktigste påvirkningene i livet ditt, mennesker og hendelser som har formet deg, ikke bare som leder, men også hvor dine verdier kommer fra og hva du forventer av deg selv og andre.

Ofte har ledere de beste intensjoner, men dine ansatte er ikke tankelesere. Fortell dem hvorfor du velger å lede og verdiene du lever etter.

Vær en åpen leder

Du er verken forfengelig, svak, eller selvsentrert når du deler din historie. I stedet skaper du gode relasjoner ved å dele styrker og svakheter, og ved å oppmuntre andre til å føle seg trygge nok til å gjøre det samme. Det er egenskaper som kjennetegner en sterk leder og et sterkt team.

Vi vet i dag at åpenhet, trygghet og tillit fungerer når man skal bygge en god bedriftskultur. Men mange ledere nøler med å dele informasjon om seg selv.

Her er noen tips som kan hjelpe deg på vei:

1. TA DEG TID TIL Å REFLEKTERE

Synspunktene dine ble ikke til på en dag. Du vil trenge tid til å utforske og tenke over hva som gjør deg til deg.

·       hvilke erfaringer, positive og negative, har formet deg?

·       hvem i ditt liv har påvirket deg?

·       hva har du lært underveis, og hvordan?

Skriv ned tankene, snakk om dem med en kollega, en mentor eller en venn, og få tilbakemeldinger. Kanskje du blir overrasket over hva du finner ut om deg selv!

2. ILLUSTRER MED HISTORIER

Bruk virkelige hendelser for å illustrere hvordan dine verdier og din ledelsesfilosofi har utviklet seg, og hvordan du ble den lederen du er i dag.

3. HA MOT TIL Å VÆRE ÅPEN OG ÆRLIG

Del det som er viktig for deg, hvor det kom fra, og hvorfor det er viktig. Å være sårbar og dele litt fra livet ditt hjelper andre til å bli kjent med deg og til å se deg som mer enn bare rollen din som leder.

Dine ansatte lærer mer om hva som trigger deg, og hjelper dem til bedre å forutse hvordan du som leder vil reagere i visse situasjoner, og, ikke minst, hvorfor.

Ved å dele oppmuntrer du også til trygge og tillitsfulle relasjoner.

 
Inspirert av bloggposten Helping others know you as a leader

 
Hva mener du?
Legg igjen en kommentar.